Sebastian Burduja, despre refuzul la dialog al lui Nicușor Dan: Nu poate să ne ceară susținerea ulterioară în Consiliul General

0
Publicat:

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a catalogat, miercuri, refuzul edilului Nicușor Dan de a avea un dialog drept „infantil și incorect” și susține că dacă nu va accepta o dezbatere, nu poate să ceară susținerea ulterioară a liberalilor în Consiliul General.

Burduja: Îmi doresc o dezbatere cu toți candidații Foto: Inquam Photos Octav Ganea
Burduja: Îmi doresc o dezbatere cu toți candidații Foto: Inquam Photos Octav Ganea

Este un lucru normal într-o democrație. Cred că toți bucureștenii își doresc să vadă o dezbatere între candidați, între candidați de dreapta. Dânsul se consideră de dreapta, eu nu-l consider de dreapta, eu sunt un candidat de dreapta. Măcar între noi doi. Eu îmi doresc o dezbatere cu toți candidații și cred că e normal și de bun simț să venim în fața bucureștenilor și să spunem: noi ăștia suntem, ăsta e planul nostru pentru dumneavoastră, stimați bucureșteni, ăsta e angajamentul nostru și așa vă cerem votul și încrederea”, a declarat Sebastian Burduja, în cadrul unui interviu la RFI, după ce a fost întrebat dacă își dorește o dezbatere cu Nicușor Dan.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei condamnă refuzul la dialog al contracandidatului său independent susținut de Alianța Dreapta Unită și susține că în cazul câștigării unui nou mandat de edil general va fi incorect să ceară susținerea liberală în Consiliul General.

Refuzul dialogului și acest balet, domnule, nu vreau să dezbat, că ne certăm, este infantil și incorect. Eu nu mă cert cu nimeni, nu sunt structurat în modul acesta, am stat 12 ani într-o democrație avansată, știu să port un dialog, fără să mă cert. Dar nu poți să vii, ca primar în funcție și să spui că nu dezbați, nu-ți prezinți mandatul, dar eventual, dacă te realegi, Doamne ferește, din punctul meu de vedere, o să ai nevoie de Partidul Național Liberal. Această ipocrizie noi nu o acceptăm. Deci dacă domnul Nicușor Dan nu va accepta o dezbatere, nu poate să ne ceară susținerea ulterioară în Consiliul General, este complet incorect”, a spus Sebastian Burduja.

Edilul general al Capitalei evită să poarte un dialog cu contracandidatul PNL pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan, a declarat într-un interviu la Digi24 că nu dorește o dezbatere cu, Sebastian Burduja, pentru că vrea o alianță cu PNL în Consiliul General, în cazul în care va câștiga un nou mandat.  

„Nu vreau să am o dezbatere cu Sebastian Burduja, pentru că într-o dezbatere se spun lucruri. Cineva te atacă, tu trebuie să îi răspunzi (...) „N-aș vrea să îl atac. Vreau o majoritate cu PNL în Consiliu, dacă câștig Primăria”, a spus Nicușor Dan 

Referitor la criticile pe care i le aduce Sebastian Burduja, Nicușor Dan a afirmat că „fiecare își face campania cum consideră de cuviință”.

Întrebat dacă este deranjat, primarul Capitalei a răspuns că nu, motivând că „suntem în campanie electorală”, astfel că „totul e permis”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite